Ingrediente:
9. Dupa ce au trecut cele 30 min., incepem a impaturi aluatul cu ajutorul mainilor unse bine cu ulei .
!!! Atenție sa nu rupem aluatul. Acesta trebuie întins fără rupturi, ca pe o stofă !!!
10. Repetam procesul la fiecare 30 min. Astfel se incorporeaza mai mult aer, aluatul devenind unul pufos;
faina de grau sau integrala - 1 kg;
apa - 650-800 ml;
drojdie - in dependenta de timpul disponibil:
24 h - 4 gr drojdie proaspătă si apa rece, apoi în frigider pe noapte, iar a doua zi se începe împăturirea;
pentru un aluat de câteva ore - 25-35 gr drojdie si apa călduță;
sare și zahar - după gust (2 linguri rase zahăr și 2 lingurițe sare);
ulei - dupa necesitate
Mod de preparare:
1. Cantarim toate ingredientele necesare;
2. Dupa ce am cernut faina 1-2 ori, o punem intr-un bol mai mare;
3. Aparte, intr-un vas, dizolvam drojdia si zaharul;
4. Amestecul obtinut il turnam peste faina;
5. Incepem a prelucra aluatul, turnand treptat cantitatea necesara de apa;
6. In timpul framantarii, atunci cand faina si apa s-au incorporat, adaugam sarea;
7. Ungem cu ulei, atat mainile, cat si marginile bolului, pentru a framanta mai departe;
8. Aluatul obtinut il lasam la odihnit intr-un vas, de asemenea uns si el cu ulei, timp de 30 min.
9. Dupa ce au trecut cele 30 min., incepem a impaturi aluatul cu ajutorul mainilor unse bine cu ulei .
!!! Atenție sa nu rupem aluatul. Acesta trebuie întins fără rupturi, ca pe o stofă !!!
10. Repetam procesul la fiecare 30 min. Astfel se incorporeaza mai mult aer, aluatul devenind unul pufos;
Bonus: Pentru un produs final mai moale se poate frământa cu lapte, iar mai crocant, cu apă.
11. Aluatul se întinde cu ajutorul degetelor, se lasă un pic sa se odihnească, se pun câteva linguri cu ulei de măsline, apoi cu ajutorul degetelor se fac adancituri. Se presară sare mășcată, apoi la dorință rozmarin, roșii cherry, oregano, măsline sau ceapă.
12. Punem focaccia in cuptorul incalzit la 180-200 grade si o lasam pana la rumenire.
Poftă bună!
De câte ori trebuie de împăturit aluatul la fiecare 30 min...?
RăspundețiȘtergereDe cel putin 3 ori, iar daca dispuneți de timp, de 5-6 ori.
RăspundețiȘtergere