Ingrediente:
faina de grau - 900-950 gr
chefir/smantana/frisca/iaurt (la dorinta) - 500 ml ou - 1 sare - 1 lingurita cu varf zahar - 1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu alimentar - o lingurita cu varf
Mod de preparare:
1. Amestecam chefirul/smantana/frisca/iaurtul (la dorinta) cu oul, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu alimentar;
2. Adaugam treptat faina;
3. Framantam un aluat molcalut dar care nu se lipește de mâini;
4. Lasam aluatul la odihnit 30 min;
5. Impartim aluatul în 10-12 biluțe egale;
6. Intindem toate turtele odată;
7. Umplem prima turta, apoi restul pe rând, oferindu-le forma dorita;
8. Prăjim placintele in tigaia încinsa cu ulei, începând cu prima.
Poftă bună!
Complimenti pentru asa placintele gustoase doamna Iliescu🥂👍
RăspundețiȘtergere