Ingrediente:
Făina - 550-600 gr
Oua - 2 mari
Unt - 50-80 gr
Drojdie proaspăta - 25 gr sau drojdie uscata - 7 gr (sau 50/50)
Stafide -100-110 gr
Coaja rasa de lamaie - la dorința
Lapte - 250 ml
Zahăr - 150-200 gr
Sare - la dorința.
Mod de preparare:
1. Cântărim si pregatim toate Ingredientele necesare;
2. Într-un vas, amestecam drojdia cu oua, unt si lapte caldut;
3. In alt bol pregatim faina, peste care adăugăm amestecul obținut si restul ingredientelor, adica zahăr, stafide, coaja rasa de lamaie, si un pic de sare;
4. Frământam pana cand nu se lipește de mâini;
5. Lăsam aluatul doua ore la dospit in cuptor cu lumina aprinsa;
6. Cand a expirat timpul, prelucram aluatul si ii oferim forma dorita. Eu nu am facut forma tradiționala de cozonac, deoarece toti vor coaja si aproape nimeni miezul.😁
7. Punem cozonacii in cuptorul preîncălzit la 170 grade, si ii lăsam pana la rumenire, iar pentru cozonacii mai mari, temperatura va fi mai mica. Durata de coacere variază in funcție de forma si mărimea cozonacilor, de la 15, pana la 30 min.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu