Treceți la conținutul principal

Învârtită cu brânză


Ingrediente:
faina de grau - 500 g
drojdie - 15 g
lapte/apa - 250-270 ml
ulei - 2 linguri
sare, zahar - dupa gust

Mod de preparare:
1. Cantarim toate ingredientele necesare;
2. Faina cernuta de 1-2 ori, o punem intr-un bol mai mare;
3. Aparte, amestecam drojdia cu 150 ml apa, o lingura de faina, zahar si sare;
4. Lasam cateva minute, pana se activeaza drojdia si ia forma unei cusme;
5. Turnam amestecul obtinut peste faina, adaugand apa/laptele si uleiul, apoi incepem a prelucra aluatul pana cand nu se lipeste de maini;
6. Il lasam la dospit o ora;
7. Dupa ce a crescut suficient, il impartim in bilute egale;
8. Intindem fiecare biluta, dupa care le lasam inca putin la odihnit;

9. Incepem sa intindem prima foaie, pana cand aceasta devine subtire, aproape transparenta, dupa care o ungem cu ulei; 10. Umplem/acoperim 1/3 din foaie cu branza de oaie;

11. Intingem si cea de a doua foaie de aluat si o suprapunem peste prima; 12. Acoperim a doua foaie in totalitate cu branza; 13. Procedam la fel si cu cea de a treia foaie; 14. Rulam totul, pana cand obtinem forma specifica a invartitei;
15. Lasam invartita la dospit timp de o ora in tava;| 16. Dupa ce s-a scurs timpul, punem invartita in cuptor la 170 grade, pana la rumenire, nu mai putin de 30-40 minute.

Poftă bună!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Plăcinte fragede la tigaie

Ingrediente: faina de grau - 900-950 gr chefir/smantana/frisca/iaurt (la dorinta) - 500 ml ou - 1 sare - 1 lingurita cu varf zahar - 1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu alimentar - o lingurita cu varf Mod de preparare: 1.  Amestecam chefirul/smantana/frisca/iaurtul (la dorinta) cu oul, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu alimentar; 2. A daugam treptat faina; 3. Framantam un aluat molcalut dar care nu se lipește de mâini; 4. Lasam aluatul la odihnit 30 min; 5. Impartim aluatul în 10-12 biluțe egale; 6. I ntindem toate turtele odată; 7. Umplem prima turta, apoi restul pe rând, oferindu-le forma dorita; 8. Prăjim placintele in tigaia încinsa cu ulei, începând cu prima.   Poftă bun ă !

Focaccia

Ingrediente: faina de grau sau integrala - 1 kg; apa - 650-800 ml; drojdie - in dependenta de timpul disponibil:  24 h -  4 gr drojdie proaspătă si apa rece, apoi în frigider pe noapte, iar a doua zi se începe împăturirea; p entru un aluat de câteva ore - 25-35 gr drojdie si apa călduță; sare și zahar - după gust (2 linguri rase zahăr și 2 lingurițe sare); ulei - dupa necesitate Mod de preparare: 1. Cantarim toate ingredientele necesare; 2. Dupa ce am cernut faina 1-2 ori, o punem intr-un bol mai mare; 3. Aparte, intr-un vas, dizolvam drojdia si zaharul; 4. Amestecul obtinut il turnam peste faina; 5. Incepem a prelucra aluatul, turnand treptat cantitatea necesara de apa; 6. In timpul framantarii, atunci cand faina si apa s-au incorporat, adaugam sarea; 7. Ungem cu ulei, atat mainile, cat si marginile bolului, pentru a framanta mai departe; 8. Aluatul obtinut il lasam la odihnit intr-un vas, de asemenea uns si el cu ulei, timp de 30 min. ...

Şniţele (bătute) de pui/porc

Ingrediente: carne de pui/porc; ulei de masline; suc de lamaie; oua; sare; piper negru; faina de grau; pesmeti; seminte mixte (la dorinta); ulei de floarea soarelui. Mod de preparare: 1. Feliem carnea; 2. De porc o batem, insa de pui nu, pentru ca astfel se va usca, iar noua ne plac mai suculente; 3. Intr-un vas mai mic amestecam ulei de masline cu suc de lamaie si piper negru; 4. Ungem carnea cu amestecul obtinut, si o lasam circa jumatate de ora sa se absoarba; 5. Aparte batem ouale, adaugand sare; 6. Apoi pregatim faina, pesmetii, si, la dorinta, semintele;   7. In final trecem carnea pe ambele parti prin faina, ou, pesmeti si seminte; 8. Şniţelele se prajesc la tigaie, in ulei, pana la rumenire, la un foc mediu.   Poftă bun ă !