faina de grau - 500 g
drojdie - 15 g
lapte/apa - 250-270 ml
ulei - 2 linguri
sare, zahar - dupa gust
Mod de preparare:
1. Cantarim toate ingredientele necesare;
2. Faina cernuta de 1-2 ori, o punem intr-un bol mai mare;
3. Aparte, amestecam drojdia cu 150 ml apa, o lingura de faina, zahar si sare;
4. Lasam cateva minute, pana se activeaza drojdia si ia forma unei cusme;
5. Turnam amestecul obtinut peste faina, adaugand apa/laptele si uleiul, apoi incepem a prelucra aluatul pana cand nu se lipeste de maini;
6. Il lasam la dospit o ora;
8. Intindem fiecare biluta, dupa care le lasam inca putin la odihnit;
9. Incepem sa intindem prima foaie, pana cand aceasta devine subtire, aproape transparenta, dupa care o ungem cu ulei;
10. Umplem/acoperim 1/3 din foaie cu branza de oaie;
11. Intingem si cea de a doua foaie de aluat si o suprapunem peste prima;
12. Acoperim a doua foaie in totalitate cu branza;
13. Procedam la fel si cu cea de a treia foaie;
14. Rulam totul, pana cand obtinem forma specifica a invartitei;
15. Lasam invartita la dospit timp de o ora in tava;|
16. Dupa ce s-a scurs timpul, punem invartita in cuptor la 170 grade, pana la rumenire, nu mai putin de 30-40 minute.
Poftă bună!
Frumusete de invartita! Asa cum imi place mie, in randuri ;)!
RăspundețiȘtergere